Natural running

Natural running is een nieuwe hardlooptechniek. Bij deze techniek gaat uit van de kracht en souplesse van de hardloper zelf en niet vanuit de demping en steun van de schoen. Sinds de jaren ‘70 werd hardlopen steeds populairder en ook de sportschoenen industrie werd steeds groter en innovatiever. De huidige schoenen dempen zo goed dat de hardloper zich niet bewust is van zijn landing en daardoor landt op zijn hiel. Hierdoor komt er een grotere schokbelasting op de voet, enkel, knie en heupgewricht. Natural running gaat uit van de meer natuurlijke manier van hardlopen met een landing op de bal van de voet. Eigenlijk zoals je je zou lopen als je op blote voeten loopt. Onderzoek heeft uitgewezen dat landing op de bal van de voet 50% minder schokbelasting geeft dan landing op de hiel.

Advies op maat

Bij natural running draag je speciale schoenen. Schoenen met een dunne flexibele zool en lage hiel. Er zit geen demping, geen luchtkussens, alles draait om je eigen techniek. Bij Run-Inn Utrecht kun je terecht voor hardloopschoenen en -kleding. We geven je advies op maat. We kijken naar je looptechniek en proberen een schoen te vinden die je helpt om de ideale looptechniek verder toe te passen.

Daarnaast organiseert Run-Inn Utrecht diverse hardloopclinics, cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld de techniektraining waarin we je helpen om je techniek te verbeteren om zo blessures te verhelpen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van Run-Inn Utrecht? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden al je vragen en kunnen meteen een afspraak maken.

Natural running