Hardloopkleding

Het belang van hardloopkleding wordt vaak onderschat. Hardlopen wordt gezien als een goedkoper sport maar toch is het het waard om te investeren in goede hardloopkleding. Bij goede kleding ligt de focus op functionaliteit en comfort. Niet alle materialen zijn ook even geschikt. Zo heeft katoen de goede eigenschap om vocht op te nemen. Maar katoen houdt ook vocht vast en dat is voor een hardloper een minder goede eigenschap.

Verschillende weersomstandigheden

Wanneer je hard loopt in verschillende weersomstandigheden is het aan te raden om ook hier rekening mee te houden. Voor warme dagen is het belangrijk dat kleding helpt om vocht af te drijven. Goede kleding houdt je koel en droog en beschermt je tegen uv stralen. Voor koeler weer is het belangrijk om warm te blijven. Isolerende materialen die wel ademen. Ook is het fijn als kleding waterafstotend is.

Voordelen van speciale kleding

Over het algemeen geldt voor hardloopkleding:

  • Het is gemaakt van lichtgewicht materialen dus geen extra ballastGoede ventilatie

  • Fluoriserende strepen voor extra zichtbaarheid in het donker

  • Speciale onzichtbare zakken voor bijvoorbeeld je sleutels en telefoon

  • Het materiaal rekt mee tijdens het rennen maar bewaart zijn structuur

  • Strakke broeken zorgen dat je spieren warm blijven en voorkomen wrijving

Hardloopkleding is te koop bij Run-Inn Utrecht. Wij adviseren je graag welke kleding voor jou het meest geschikt is. Bezoek onze winkel op afspraak of kom langs tijdens de inloopdagen op vrijdag en zaterdag. Ook voor advies op maat bij aanschaf van hardloopschoenen kun je bij ons terecht.

Hardloopkleding